x
Machine, Dear: Killing Something That's Already Dead

Machine, Dear
Killing Something That's Already Dead

Machine, Dear: Killing Something That's Already Dead

GAFFA

Vinyl + download / Record, Dear
Udgivelse D. 06.02.2012
Anmeldt af
Ole Rosenstand Svidt

Bag navnet Machine, Dear gemmer sig det aarhusiansk/københavnske makkerpar Frans Galschiøt Quaade og Anders Søndergaard, som med ep'en Killing Something That's Already Dead har skabt seks sange i spændingsfeltet mellem menneske og maskine, singer-songwriting og elektronik.

Med få, men effektive virkemidler har de udarbejdet en stribe minimalistiske, repetitive og stemningsfulde sange, hvor udtryksfulde vokaler, spredte guitaranslag og pumpende bas møder synths, programmeringer, loops, samples og digitale efterbehandlinger. De forholdsvis korte tekster kredser med enkle, men skarpe billeder og vendinger om emner som forbrugersamfund, vanetænkning og jordklodens usikre fremtid og rummer bid og vid, som i åbneren Averages, hvor det heddder: "Averages are not a state of mind / Normal is not an instruction for your life".

De store, fængende omkvæd eller voldsomt iørefaldende passager rummer Killing Something That's Already Dead ikke, men der er masser af spændende musikalske og tekstmæssige detaljer fra en duo, der tydeligvis sigter efter lytterens intellekt snarere end hjerte – og rammer et spændende udtryk, der giver denne lytter smag efter mere.

Ep'en udkommer i øvrigt både som vælg-selv-pris-download og som meget flot hvid vinyl i gennemført coverdesign. Læs mere på http://machinedear.dk/


 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA