x
Shearwater: Animal Joy

Shearwater
Animal Joy

Shearwater: Animal Joy

GAFFA

Album / Sub Pop
Udgivelse D. 13.02.2012
Anmeldt af
Erik Barkman

Alt er ved det gamle, og alt er nyt på Animal Joy. Aldrig har et Shearwater-album været så strømlinet og imødekommende, aldrig er lyrikken gået så tæt på mennesket bag musikken. Og alligevel skinner amerikanske Jonathan Meiburgs musikalske temperament så klart igennem, at Animal Joy kun kunne være et Shearwater-album.

Naturmetaforerne løber som en rød tråd gennem Meiburgs smukke sangtekster, og hans kraftfulde falsetvokal er den helt store attraktion i Shearwaters sound. Der stadig lyder som en opdateret udgave af Richard og Linda Thompson anno halvfjerdserne, også selvom tidligere udspils skramlede charme er erstattet med en luksuøs finish, der sender tankerne i retning af de seneste udspil fra Wild Beasts og Iron & Wine.

Animal Joy er et album, der slår ud med armene og går lytteren i møde. Tracklisten er spækket med melodiøse, storladne popsange, og var Shearwaters nyeste kommet i halvfjerdserne, ville din far have hørt den i laser. I stedet kommer den nu, og så må nogen andre jo gøre det. For eksempel dig!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA