x
Magnus Hjorth Trio: Gershwin With Strings

Magnus Hjorth Trio
Gershwin With Strings

Magnus Hjorth Trio: Gershwin With Strings

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 14.02.2012
Anmeldt af
Ivan Rod

Den svenske jazzmusiker, Magnus Hjorth, er en gudsbenådet pianist. Det demonstrerer han gang på gang. Også her - på Gershwin With Strings

- som man må kalde en tribute til Gershwin.

Magnus Hjorth, der er uddannet i Danmark og bosiddende i København, tager vanen tro – når der skal (ind- og ud-)spilles - afsæt i sin jazztrio med bassisten Peter Eldh og trommeslageren Snorre Kirk. Men med den respekt han som udgangspunkt må have haft for Gerswins kompositioner, har han åbenlyst også haft lyst til at udbygge lydbilledet med nogle strygere.

Om dét så for slutresultatet er godt eller skidt, kan man diskutere. Men for undertegnede er der ingen tvivl om, at de numre eller passager, der på Gershwin With Strings efterlader det stærkeste indtryk, er dem, hvorpå strygerne er tavse. Hjorths jazztrio-versionering af I Got Rhythm slår med længder, alle andre numre på skiven. Fordi udtrykket er kogt ind. Koncentreret. Fordi hver enkelt tone fra klaveret, trommen og bassen står så klingende skarpt. De strygerfri passager på et nummer som Someone To Watch Over Me er himmelske.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA