x
Rise Against med Architects og Touché Amoré: VoxHall, Aarhus

Rise Against med Architects og Touché Amoré, VoxHall, Aarhus

Rise Against med Architects og Touché Amoré: VoxHall, Aarhus

Anmeldt af Julie Hugsted | GAFFA

Da jeg ankom klokken lidt over otte en middelmådig mandag aften i Aarhus, var VoxHall allerede på kogepunktet. Fyldt af gymnasieelever, kærlighedspunkere og de sædvanlige suspects var VoxHall forvandlet til den nye ungdomsgenerations politiske og musikalske virkelighed for en aften.

 

Rise Against: Overbevisning

Aftenens hovednavn var det venstreradikale amerikanske hardcore punkband Rise Against, der indtog scenen med en selvsikkerhed og musikalsk styrke, som er de helt store scener værdig, og som man kun kan være velinformeret eller heldig at opleve en mandag i Aarhus. Jeg var heldig.

Rise Against blev dannet i Chicago i 1999 under navnet Transistor Revolt. Bandet skiftede navn i 2001 og består i dag af Tim McIlrath (vokal/guitar), Joe Principe (bas/kor), Brandon Barne (trommer/percussion) samt Zach Blair (guitar/kor)

Det vegetariske bands politiske profil og selvudnævnte støtte til Occupy-bevægelsen havde på forhånd fået mine alarmklokker til at ringe. Hvis der er noget der ikke har det med nødvendigvis at fungere godt musikalsk, er det politisk punk.

 

Fest på alle planer

"Trommesættet står langt bagude på scenen. Det plejer at være et tegn på et band der bevæger sig meget" bemærkede en af koncertgæsterne inden Rise Against gik på. Han fik ret.

Bandet sprang og dansede og spillede og skreg og sang som gjaldt det alt. De ville give publikum den bedste koncert de kunne, og alle i salen var med. Der blev klappet, danset, piftet og sunget med fra scenekanten til balkonen.

Gruppen gav et hele vejen igennem et professionelt show, hvor der var styr på selv den mindste detalje, samtidig med at de inddrog publikum hele vejen igennem koncerten.

Der var circlepit og stagediving, crowdsurfing og kammeratskab i luften. Musikkens aggressive udtryk blev modsvaret af en helt igennem god stemning.

Et fint billede på dette var da Tim McIlrath imellem to hårdpumpende hardcore-numre kommenterede de lyserøde balloner, nogle publikummer havde med, således: "We don't see enough pink balloons at punk shows. I've been saying it for years!"

Publikum hoppede, dansede, klappede i takt og sang med igennem hele koncerten. Det er tydeligt, at bandet har en stor og solid fanskare i Danmark.

 

Den gemene anmelder erkender

Skulle man udsætte noget på aftenens koncert med Rise Against, og som musikanmelder bør man altid udsætte noget på bands når chancen byder sig, så skulle det være et par enkelte spillefejl og enkelte steder med usikkerhed i leadvokalen.

Dette til trods spillede Rise Against helt fabelagtigt, med en lyd og et udtryk der har samme rødder som punkbands som Black Flag, Dead Kennedys, Minor Threat og Antiflag.

Samtidig har bandet en kompleksitet og professionalisme i deres spillestil samt kompositioner, der sender tankerne i retning af Tool eller Queens of the Stone Age.

 

Architects: Metalvokal og punkenergi

Allerede under opvarmningen Architects begyndte publikum at kaste sig ud fra scenen, imens det britiske metalcore-band fyrede tight og brutalt løs på samtlige strengeinstrumenter og trommer på scenen. På vokal var den karismatiske Sam Carter, der understøttede musikken med sin metalvokal og punkenergi.

 

Touché Amoré

Det amerikanske post-hardcore band Touché Amoré åbnede ballet denne aften med deres melodiske screamo punk, der fik tempo og temperatur på VoxHall til at stige meget og omgående. Det californiske band lagde en solid bund til aftenens følgende koncerter.

 

Ganske vellykket

Der var tilrejsende fra hele landet, og alle gik glade hjem med udblæste ører, ondt i nakken og gummi i knæene. Alt i alt må det siges at have været en ganske vellykket aften på VoxHall, og jeg glæder mig til at høre mere fra Architects og håber på at kunne opleve Rise Against snart igen.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA