Alouise: Isbryder

Alouise
Isbryder

Alouise: Isbryder

GAFFA

CD / MaCle Records
Udgivelse D. 08.03.2012
Anmeldt af
Ivan Rod

Der er, vanen tro, noget retro over popsangerinden Alouises musik. Det har der været på alle hendes hidtidige album, og det er der på det nye dobbeltalbum, Isbryder, der for hver cd åbner vidt forskellige verdener.

Der er noget simpelt og næsten firkantet over cd1, som var den i virkeligheden indspillet i 70'erne eller 80'erne. Dét kunne der selvfølgelig være en pointe i. Problemet er bare, at det retroagtige ikke fremstår som tænkt, men som resultatet af en svigtende originalitet. Alouises materiale er nyt, men båret af sangtekster, der er sprogligt svage, og så er det tilsat musik, der lige som dækker over teksternes og til dels leadvokalens svigtende originalitet.

Cd2 er anderledes interessant. Den består overvejende af gammelt Alouise-materiale bearbejdet af andre musikere. Cd2 emmer af musikalsk originalitet. Takket være en bearbejdning af mere originale musikere som Anne Eltard, Gunnar Lychou, Alain Apaloo, Bjarke Falgren, Nikolaj Busk, Pernille Bevórt, Marie Ingerslev m.fl.

Man kunne ønske sig, at Alouise fremadrettet skaber nyt i et samarbejde med nogle af disse musikere, fordi hun dermed vil kunne rykke op ad originalitetsskalaen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA