x
Burning Hearts: Extinctions

Burning Hearts
Extinctions

Burning Hearts: Extinctions

GAFFA

Album / Shelflife Records
Udgivelse D. 05.03.2012
Anmeldt af
Simon Christensen

Den finske sfæriske indiepopduo Burning Hearts viser på sit andet album en kærlighed til naturen, men via de nedslående desværre lidt for virkelige dødsfabler Extinctions. Albumcoveret er malet over med uddøde dyrearter, ligesom det er det gennemgående lyriske tema, ikke mindst på bloghittet Into The Wilderness, hvis trosbekendelse er "Into the wilderness, away from the loneliness".

Tematikkerne taget i betragtning kan det virke mærkeligt, at meget af musikken er så elektronisk og programmeret, død, men det opvejes af Jessika Rapos meloditække og vokal, som i flere numre forstærkes i skønne vokalharmonier. Den finske skævhed virker sig blandt andet i inspirationerne fra den klassiske musik, der har gjort sit indtog i moderne popmusik i et tilsyneladende trinløst samarbejde med en anden uddød race – synthpoppen.

Intonationen og sproget er også bemærkelsesværdige redskaber. Rimene er upræcise, og Burning Hearts' skoleengelsk er utilstrækkeligt simpelt, men Rapos måde at synge på bryder prosaen, så vokalen i stedet får en svævende englelyd, der på nummeret Trade Winds lyder som en kloning af Karin Dreijer og Erlend Øye.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA