x
Nico Wayne Toussaint: Lonely Number

Nico Wayne Toussaint
Lonely Number

Nico Wayne Toussaint: Lonely Number

GAFFA

Album / Dixiefrog
Udgivelse D. 12.03.2012
Anmeldt af
Henrik Friis

Nico Wayne Toussaint er fransk, men har i mange år været kendt som et "lovende navn" i Nordamerika via sin videreførelse af (specielt Chicago-)bluestraditionen. Især er hans mundharpe værd at spidse ører til – vrælende og virtuos – ud over en determineret vokal. 

Men man bliver ikke klog på, om Toussaint her opgraderer ryet fra "lovende". Når Toussaint er allerbedst, bruger han kvaliteterne i en tør, no-nonsense produktion: sej grødet blues, hvor man mærker kanterne i et råt upoleret udtryk. Og det gælder såmænd både den mere stoute blues, det mere jive/jump-baserede og rhythm'n'bluesen. Her er det fin, grundig videredyrkning af genrens gammelkendte klichéer – musikalsk som emnemæssigt.
Men der er også mere bluesrockede almindeligheder, et misforstået latin-sideskud, anonyme instrumentale sager m.v., som alt i alt minder en om, at en time er laaaang tid i gammelopdyrket territorium. Man kan ikke lade være med at tænke på, om Toussaint ville fungere endnu bedre som sideman eller i ligestillet gruppesammenhæng. Kvaliteterne til trods.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA