x
Cowboy Junkies: The Wilderness - The Nomad Series vol. 4

Cowboy Junkies
The Wilderness - The Nomad Series vol. 4

Cowboy Junkies: The Wilderness - The Nomad Series vol. 4

GAFFA

Album / Proper Records / Cosmos
Udgivelse D. 26.03.2012
Anmeldt af
Henrik Friis

Gennem halvandet år har Cowboy Junkies holdt musikalsk frikvarter. Sangene hobede sig op, det samme gjorde idéerne om at afprøve forskellige retninger af i stedet for "endnu et Cowboy Junkies"-udspil, og resultatet er, at denne bemærkelsesværdige canadiske søskende-gruppe nu står med fire forskelligartede, men dybt kvalitetsmættede udspil i The Nomad Series.

Efter kineser-inspirationen/samplingerne, Vic Chesnutt-hyldesten og de soniske udladninger tager The Wilderness fat i det skrøbelige, sårbare, desperate individ – kort sagt: mennesker, som de er flest i livets vildmark. Tyst, smuk musik. Og med betagende følelsesmæssige udsving: Fra underspillet desperation, til Askepots "ja" til at tage glasskoen på - med ALT hvad eventyret kan indebære. Grumt som smukt. 

Albummet finjusterer Cowboy Junkies' dyder, og hvor guitarist Michael Timmins' kvaliteter som melodisnedker er længe kendt, sætter hans stærke tekster her kæmpestreg under formatet. Og selvfølgelig med søster Margos suveræne, livserfane vokal som den vanlige krone på værket. Klart en af årets bedste, so far…   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA