Von Dü: Beskidte Tanker

Von Dü
Beskidte Tanker

Von Dü: Beskidte Tanker

GAFFA

CD / VME
Udgivelse D. 05.03.2012
Anmeldt af
Henrik Bæk

Selvom det på pressemeddelelsen til Von Düs andet albumudspil Beskidte Tanker lyder fristende, når der står skrevet, at "bandet tager det bedste fra flere verdener og mixer det til deres egen unikke cocktail af stormende beats, fængende horn-riffs og smittende melodier", så er det i den grad vildledende for produktet og vist det nærmeste, man kommer på et åbenlyst brud på markedsføringsloven.

Bortset fra hornsektionen med de tre blæsere, der bringer minder fra Jamaicas tidlige 1960'eres ska-musik, så fremstår resten af konceptet bag Von Dü forudsigeligt og ligegyldigt.

Albummets 12 skæringer samt et remix af nummeret Hjemmebane består af en blanding af det, bandet kalder reggae og old school ska. Også her er der tale om falsk varebetegnelse, fordi det på ingen måde lyder, som reggae skal lyde. Den tunge bas, de skæve beats og de gyngende rytmer er nemlig sorteret fra, så resultatet alene fremstår som et uheldigt forsøg på at spille reggae. Tekstmæssigt er der heller ikke meget at komme efter. De fleste er platte og mangler det twist, der ellers ville kunne løfte gruppen op. Dertil kommer, at de ofte forceres frem på en måde, der gør, at man som lytter har svært ved at fange pointen.

Kun momentvis på numre som Orden og Lov og Under Radaren kommer den energi frem, som gruppen ellers er så kendt for, når de optræder live, hvilket vel kun understreger, at bandet har svært ved at overføre energien fra scenen til studiet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA