x
Farven Fornem: DNA

Farven Fornem
DNA

Farven Fornem: DNA

GAFFA

Album / A:larm Music
Udgivelse D. 26.03.2012
Anmeldt af
Erik Barkman

Postpunken og den dystre synthpop, der voksede ud af den, inspirerer stadig mange orkestre herhjemme. Både institutioner som Nephew, Veto og Mikael Simpson og mindre ombejlede navne som Breumm og Rum37 trækker veksler på den blå og massive synth-sound, som vel er det bedste bud på dansk rocks toneklang lige nu. Med DNA kan vi føje Farven Fornem til listen.

Måske er det noget med de mørke nordiske vintre? DNA lyder af kolde danske december-aftener og vinterdepressioner i fuldt flor. Men på den udadvendte måde: Farven Fornems vellydende debut er spækket med iørefaldende pop/rock-sange, hvor Jeppe Sievers' dybe, messende vokal drives frem af bastante beats og sugende synths.

DNA er en imponerende flyvefærdig debut. Der er ingen vaklen i geledderne og ingen svage led på tracklisten. Farven Fornem har endda overskud til slag med halen som hviskesangen i I Nat (Bliver Det Sommer) og Vampire Weekend-guitarerne i Valentin (Se De Ar). Men det er alt sammen virkelig tidstypisk, også mere, end godt er.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA