Marianne Solivan: Prisoner of Love

Marianne Solivan
Prisoner of Love

Marianne Solivan: Prisoner of Love

GAFFA

CD / Hipnotic Records
Udgivelse D. 04.04.2012
Anmeldt af
Ivan Rod

Prisoner of Love er den amerikanske jazzvokalist Marianne Solivans pladedebut. Og vel at mærke en uhyre stærk en af slagsen. Solivans vokal er således klokkeklar og fyldig. Musikledsagelsen er sublim. Og numrene? De er solidt etablerede standards.

Det er som om, især Solivans vokal tilfører de amerikanske standards en ny dimension. Væk er det rustne, det slidte, det tilrøgede! Ikke at man herefter kan slutte, at Solivan er faldet i en oplagt faldgrube og har lavet et pænt album! Dét har hun ikke. De elleve standards emmer stadig af autenticitet og udlevet erfaring. Men Solivans vokale klarhed, fylde og lethed tilfører numrene noget nyt og klædeligt. (Sine steder tænker denne anmelder under aflytningen på den klarhed, fylde og lethed, der udgik fra Diana Krall, da hun først kom frem).

Hvert nummer på Prisoner of Love forløses af sin konstellation. Og stærkest står – efter min mening – de ballader, hvorpå Solivan synger til musikledsagelse af ét instrument. Det gælder numre som All Or Nothing At All og Day Dream hvorpå bassisten Christian McBride medvirker. Og det gælder numre som I Guess I'll Hang My Tears Out To Dry og After You, hvor pianisten Michael Kanan medvirker. De numre er som grundforskning blotlagt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA