x
Simian Mobile Disco: Unpatterns

Simian Mobile Disco
Unpatterns

Simian Mobile Disco: Unpatterns

GAFFA

Album / Wichita Recordings
Udgivelse D. 10.04.2012
Anmeldt af
Ras Bolding

Den engelske duo Simian Mobile Disco er tilbage, og, nok engang, fristes man til at sige, tilbage i 1990'erne. Det er i hvert fald i høj grad dét årtis elektroniske lydbillede, der danner den åbenlyse inspiration på Unpatterns.

Der lægges ret godt ud med åbningsnumrene I Waited For You og Cerulean, der sender tankerne i retning af sådan noget som Orbital og tidlig Aphex Twin – den slags man netop helst husker halvfemserne for. Også The Dream Of The Fisherman's Wife, med sine cut-up-agtige Pac Man-melodier er værd at fremhæve.

Jeg synes dog også, at der er numre, hvor musikken går lidt vel meget i house-tomgang - som vi måske helst ikke ønsker at huske halvfemserne – og et enkelt nummer, Seraphim, byder ligefrem på kælen soul-vokal for dem, der er til marengs med sirup og flødeskum. Ellers tak.

Albummet er en til tider let ujævn oplevelse i mine ører, men der er til gengæld nogle rigtig vellykkede numre undervejs. Hertil kommer et lydbillede frembragt på diverse analog-synthesizere og maskiner, som fungerer ganske godt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA