x
Johannes Andersen: Natten er nær - Bob Dylan på dansk

Johannes Andersen
Natten er nær - Bob Dylan på dansk

Johannes Andersen: Natten er nær - Bob Dylan på dansk

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 14.05.2012
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er ærligt talt vanskeligt helt at undlade at nære en vis indledende skepsis, når en medievant samfundsforsker i en fremskreden alder vælger at indspille og udsende egne danske Dylan-oversættelser.

Modigt? Ja, mildest talt. Eller dumdristigt. Andersen har klogeligt valgt ikke at forsøge at oversætte de principielt uoversættelige forlæg, og lægger sig dermed i samme spor som Steffen Brandts Baby Blue – Bob Dylan gendigtet (2009), om end Andersen er endnu mere radikal i sin gendigtning. Men dermed er den hellige gral ikke velforvaret. For hvorfor så overhovedet tage udgangspunkt i Dylan frem for at lave noget selv?

Arrangementerne er underspillet smagfulde, og melodierne – ja, de er i sagens natur eminente. Trods vellykkede versioneringer af eksempelvis Emotionally Yours, This Wheel's on Fire og Things Have Changed er jeg er dog stadig væsentligt mere interesseret i, hvilken personlig rockplade der kunne være kommet ud af den 61-årige akademiker, end hvor ferm han er til at tillempe nogle danske tekster til sit forbilledes melodier.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA