New Kids On The Block og Backstreet Boys: Jyske Bank Boxen, Herning

New Kids On The Block og Backstreet Boys, Jyske Bank Boxen, Herning

New Kids On The Block og Backstreet Boys: Jyske Bank Boxen, Herning

Anmeldt af Henrik Bæk | GAFFA

Selvom drengene i de to boybands New Kids On The Block (NKOTB) og Backstreet Boys (BSB) efterhånden er gået hen og blevet ældre, så vidnede lørdag aftens koncert i Boxen, Herning om at der stadig er masser af saft og kraft at hente i de aldrende herrer, selvom stemmerne ikke helt er det de var engang.

 

AFIL

Før det blev NKOTBSBs tur til at gå på scenen var aftenens opvarmning overladt til Tim Schou og hans drenge i A Friend In London, der i forkortelsernes navn er blevet til AFIL. Og det slap de rigtig godt fra med et rocket show. Snart udsender AFIL deres debutalbum, og med den nye single Get Rich In Vegas lyder det absolut lovende.

"Lad os vise New Kids On The Block og Backstreet Boys, hvordan vi klapper i Danmark", udbrød Tim Schou, og publikum bakkede begejstret op om det danske band med taktfaste klapsalver.

Da gruppen fremførte New Tomorrow, som de sidste år vandt det danske Melodi Grand Prix med, sang hele salen med, som var det nationalsangen.

Efter en halv time takkede Tim Schou ydmygt publikum og gav klapsalverne tilbage til publikum, samtidig med han fortalte, hvor meget det betød for ham og gruppen at få denne opbakning.

 

NKOTBSB

Præcis klokken 20:00 gled et kæmpe hvidt lærred ned foran scenen, og til et miks af Coldplays Viva La Vida og sangene Single/The One blev billeder af de ni medlemmer i fusionen NKOTBSB projekteret på det hvide lærred, hvorefter New Kids On The Block og Backstreet Boys indtog scenen sammen.

Dernæst fortsatte det som et musikalsk battle mellem de to boybands, hvor de på skift udfordrede hinanden – for øvrigt backet af det samme hårdtslående fire mands band, der solidt leverede varen aftenen igennem.

Først ud lagde NKOTB med et remix af Summertime, fulgt af Backstreet Boys' The Call.

Boxen viste sig fantastisk til et sådant battle, idet de to hydrauliske scener samlet af en lang tange, gjorde det muligt for de to bands at skiftes til at optræde og komme tæt på publikum.

Efter seks numre afsluttende med BSBs Larger Than Live fik et oplagt og feststemt publikum næsten taget til at flyve af. Flere af publikummerne var knapt nok født, da NKOTB så dagens lys tilbage i 1984, men det lod ikke til at være nogen hindring, da de fleste tilsyneladende alligevel kendte numrene.

 

Ren nostalgi

Der var solgt 10.000 billetter denne aften, og de fremmødte – hovedsageligt kvinder – fik nostalgi for alle pengene med et musikalsk flashback til både 80'erne og 90'erne.

NKOTB indtog efter det lille battle scenen alene, og med numre som Didn't I (Blow Your Mind This Time), Valentine Girl, If You Go Away og Please Don't Go Girl overskyggede de klart BSB, der næppe ville have kunnet gennemføre en koncert i eget navn uden drengene fra NKOTB.

For selvom BSB måske er mest kendt på vore breddegrader med numre som I Want It That Way og Everybody (Backstreet's Back), så var det NKOTB der løb med pokalen denne aften, både hvad angik deres højenergiske sceneoptræden og de vokale præstationer, som var helt i særklasse.

Især Jordan Knights imponerende falset i Didn't I og I'll Be Loving You Forever var hele aftenen værd.

Hurtigt tøjskifte, og ind kom BSB i stramme læderbukser og sorte T-shirts. Festen fortsatte med numrene Show Me The Meaning Of Being Lonely og 10,000 Promises til de højtråbende kvinders store begejstring.

"Scream, Denmark", råbte Nick Carter, og Herning skreg.

Fire kvinder blev så inviteret op på scenen, og placeret på fire barstole fremførte BSB I'll Never Break Your Heart, hvilket de jo så nok gjorde for de cirka 8000 andre kvinder, der ikke kom med op på scenen.

 

Dannebrog og singalong

NKOTB vendte dog stærkt tilbage – denne gang med en superenergisk udgave af hittet Step By Step, der med stramt synkoperede dance moves viste, at de fem herrer skam stadig kan danse. Donnie Wahlberg erklærede på dansk: "Jeg elsker jer", hvorefter han med et Dannebrog i hånden gav nummeret Tonight, der straks opfordrede til singalong i Boxen, så tribunen vuggede i takt til musikken.

Aftenen sluttede efter to timer og 18 minutter med alle ni mænd på scenen i røde/hvide træningstrøjer med påskriften "Denmark". Det så ud til at der var en god kemi mellem de ni mænd, der alle hyggede sig og havde det skægt sammen. Sammen rundede de koncerten af med deres fælles single fra sidste år, Don't Turn Out Your Lights, NKOTBSBs Hanging Tough, BSBs Backstreet's Back og afslutningsnummeret NKOTBSBs Mash Up.

I aften står NKOTBSB på scenen i Malmö, og i morgen i Oslo, hvorefter de fortsætter turneen i Australien. Vi der oplevede dem i aftes i Boxen fik et glimrende show og et genhør med sange der har henrykket os de sidste to årtier og som på forunderlig vis stadig holder den dag i dag.

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA