Anna Rosenkilde: White Woods

Anna Rosenkilde
White Woods

Anna Rosenkilde: White Woods

GAFFA

CD / Palindrome
Udgivelse D. 14.05.2012
Anmeldt af
Signe Bønsvig Wehding

"Come on into the white woods" inviterer Rosenkilde blidt og mystisk forførende. "Will you come with me and find the reasons growing there?" (White Woods). Inciterende tangentspil tegner et drømmende spind, som Rosenkildes ord smykker og fæstner sig ved som dugdråber.

Turen gennem den hvide skov veksler mellem det konkrete og det abstrakte, men hele tiden med en snert af uro, på kanten af mareridtet. "Out there catching fireflies / you will look for Lily's eyes" (Lily's Eyes). "I live in an empty house / Outrageous and contagious / Full of hollow things" (No One). En dobbelthed, der også skabes af klaver og distortionguitar, glockenspiel og reallyde.

Det gådefulde, billedskabende univers er Rosenkildes helt eget. Albummet er selvgjort fra sangskrivning til udførsel og produktion. Produktionen er holdt helt upoleret, og sangene står meget stærkt. Der er på nogle numre meget kort til forbilledet Tori Amos, og det er altid farligt at lægge sig så tæt på store sangere. Rosenkildes vokal er spinklere, men når det fungerer bedst, som f.eks. på titelnummeret, så har den præcis den styrke, der gør, at den kan lægge sig på spindet, uden det brister. Der, hvor den bliver en integreret del af et samlet billede.

Overvejende er White Woods mange besøg værd. En fortryllende albumdebut.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA