x
Carsten Dahl, Arild Andersen & Jon Christensen: Space is the Place

Carsten Dahl, Arild Andersen & Jon Christensen
Space is the Place

Carsten Dahl, Arild Andersen & Jon Christensen: Space is the Place

GAFFA

Album / Storyville
Udgivelse D. 15.05.2012
Anmeldt af
Ivan Rod

Musikerne i denne dansk/norske trio tilhører samlet set og hver for sig eliten i europæisk jazz. Pianisten Carsten Dahl, bassisten Arild Andersen og trommeslageren Jon Christensen er mestre på deres respektive instrumenter; musikere med hver deres ærefrygtindgydende bagkatalog; musikere i besiddelse af en levende, vibrerende, kunstnerisk nerve og en dyb forståelse for musikkens grundelementer og finere nuancer; samlet set en jazztrio, der kunstnerisk aftvinger den allerdybeste respekt.

Space is the Place vidner da også om et eminent samspil, en kollektiv åbenhed over for improvisationens hvide landkort og en trefoldig teknisk ekvilibrisme, som udmønter sig i et flot afstemt, avantgardistisk helhedsudtryk.

Pianisten Carsten Dahl er naturligt nok den dominerende figur i trioens samlede lydbillede. Men måden, hvorpå han holdes til ilden af de to nordmænd, er meget fascinerende og yderst vital. Især Jon Christensens sans for antydninger og provokationer synes at skærpe Carsten Dahls kunstneriske udfoldelse. Og dialogen mellem de to understøttes flot af Arild Andersen, der som en anden mægler formår skabe sammenhæng. Space is the Place er af samme grund et uhyre vellykket værk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA