x
Mette Juul: Moon On My Shoulder

Mette Juul
Moon On My Shoulder

Mette Juul: Moon On My Shoulder

GAFFA

Album / Calibrated
Udgivelse D. 04.06.2012
Anmeldt af
Ivan Rod

Det var en flot modtagelse, Mette Juul fik, da hun i 2010 sendte sit første vokaljazzalbum på gaden.

Coming In From The Dark, der fik anmelderroser - også af undertegnede - bestod af 12 ballader, hvorpå Mette Juul som sangerinde blev akkompagneret af en stjernebesætning bestående af Alex Riel, Heine Hansen, Jesper Lundgaard, Palle Mikkelborg og Poul Halberg.

På sit andet album, Moon On My Shoulder, har hun både en anden og mindre besætning bag sig. Nemlig en trio bestående af Ambrose Akinmustre, Nikolaj Hess, Lars Danielsson og Morten Lund.

Det er af samme grund et mere begrænset og enkelt udtryk, Mette Juul denne gang lancerer - selv om også den nye besætning er rutineret.

Det er fint, at Mette Juul forsøger at forenkle sit udtryk. Især fordi hun – samtidigt med, at hun gør sin egen vokal mere afgørende og aflæselig – forsøger at opretholde det kunstneriske niveau helt generelt. Men den mere nøgne tilgang til balladerne – som denne gang bl.a. skyldes Cole Porter, Joni Mitchell, Lyle Lowett, Theolonious Monk og Kenny Wheeler – afslører også en vokal skrøbelighed, som ikke kun er af det gode.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA