x
Ukendt Under Andet Navn: Ekskursion

Ukendt Under Andet Navn
Ekskursion

Ukendt Under Andet Navn: Ekskursion

GAFFA

Album / Eget Selskab
Udgivelse D. 04.06.2012
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Kan man som mere traditionsbunden musiker slå sig på elektronisk musik? Det kan man selvfølgelig, hvis man er en original musiker, og hvis man ifølge sangskriveren selv holder det til en række old-school elektronisk inspirerede sange. Det projekt falder fint ud for Henrik Olesen på minialbummet Ekskursion, der indeholder syv små drejede sange, der svæver rundt i deres eget lukkede univers.

Henrik Olesens karriere har hovedsageligt udspændt sig i Olesen-Olesen, der nåede at udgive syv fremragende album, hvor han tog sig af guitarspillet og musikken. Henrik Olesen har nu et behov for at prøve helt nye veje efter det første spæde forsøg med Ukendt Under Andet Navns debut fra 2010.

Og de sært drømmende tekster gør sig godt i det elektronisk tilbageskuende lydlandskab, der er udviklet i samarbejde med Troels Bech og Thomas Thomsen. Musikken er distanceret og underdrejet i sin minimalistiske udformning, og det er her, at komponisten Henrik Olesen viser sin reelle styrke. I den enkle og skarptskårne sang, som var Olesen-Olesens varemærke, og det holder ved.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA