x
Filastine feat. Nova: Global, København N

Filastine feat. Nova, Global, København N

Filastine feat. Nova: Global, København N

Anmeldt af Torben Holleufer | GAFFA

Det er unægtelig en forunderlig verden Grey Filastine byder på. Sammen med sin indonesiske partner, sangerinden Nova, bød han op til den tungeste gang basmusik. På en gang foruroligende og med stor skønhed guidede han os rundt i et univers, der tager for givet, at apokalypsen er i fuld gang og har været det længe og at det allerede er for sent at frelse noget som helst.

Jeg mødte første gang Grey Filastine for henved 15 år siden hos de marokkanske mystikere, The Master Musicians of Jajouka. Her havde han trådt sine barnesko i den politiske industrialmusik med kraftige hints til verdensmusik i Seattle-orkestret Tchkung. Del af en bevægelse, der omfattede de tidlige Burning Man-festivaler og gadeteatrene og marchbandet omkring manifestationerne, da WTO holdt topmøde i Seattle. Siden tog han skridtet og gik solo, og her mange år senere står han for et forrygende show, som inkorporerer den verdensrejse og de erfaringer, han har med fra den politiske kamp.

Sangerinden Nova er et kapitel for sig. Bosat på Java med karriere som rapper i både Japan og Australien. Kombinationen af hendes dybt originale tilgang til det vokale arbejde og sceniske udtryk var fantastisk på denne aften, hvor Global drejedes mod storbyernes tunge puls. Befriende og dybt foruroligende på en gang.

Vi fik materialet fra den seneste plade Loot, hvor Filastine bruger en indkøbsvogn som masterboard, og hvis percussion sætter alskens triggere i gang via computersystemet Live. Med en imponerende tightness i alle detaljer fik vi et show, som ikke mindst visuelt var rent ud besættende.

Filastine tager genren nye steder hen. Mens han med mestersange som "Colony Collapse" får sat Nova i scene. Tungt og dog æterisk. Samt hamrende begavet underholdning på første klasse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA