x
The Deep Dark Woods: The Place I Left Behind

The Deep Dark Woods
The Place I Left Behind

The Deep Dark Woods: The Place I Left Behind

GAFFA

Album / Sugar Hill
Udgivelse D. 13.06.2012
Anmeldt af
Espen Strunk

Det handler om kvinder. Igen. Om hende, der kun vil flirte med en fortæller, der så gerne vil meget mere (Virginia). Eller hende, som man først fandt ud af var kvinden i éns liv, da man forlængst havde forpurret fremtidsudsigterne (Mary's Gone). Og det handler om grædende pedal steel, orgler der slæber sig af sted og akustiske guitarer, som på sælsom vis synes at dele sangerens vemod.

The Place I Left Behind er fjerde album fra Saskatoon-kvintetten, som må siges at sortere under det noget vage alt-country eller americana-prædikat. Det er et både solidt og smukt stykke kunsthåndværk, hvor intet ikke er hørt før, men hvor alt er så veludført, at der næsten løber tårer i trucker-moustachen, og man snubler ud efter en kold.

Alt imens man står med det luksuriøse valg, om man skal starte pladen forfra eller måske støve én af med et af gruppens oplagte forbilleder The Byrds, Neil Young, Gram Parsons eller The Band. Fra Rickenbackeren ringer den rurale tristesse ind på Westside Street og fremefter, spilles der med lige dele virtuositet og nerve.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA