x
Glen Hansard: Rhythm and Repose

Glen Hansard
Rhythm and Repose

Glen Hansard: Rhythm and Repose

GAFFA

Album / Anti
Udgivelse D. 20.06.2012
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Oscarvinder, Commitments-stjerne og frontmand i flere succesfulde rock-setups (The Frames og The Swell Season) – irske Glen Hansard har et imponerende og varieret cv, der nu også inkluderer et første soloalbum, i en alder af 42.

Det er et dæmpet, folket og nedbarberet af slagsen, med en gennemgående stærkt melankolsk streng i både tekst og stemning. At Hansard på den intense åbner You Will Become har sin tidligere kæreste og musikalske partner, Marketa Irglova, på kor, sætter en tyk streg under dette. Der er tydeligvis ægte hjerteblod hældt i numre som High Hopes og What Are We Gonna Do.

Talking With The Wolves kører i et noget højere tempo og har en fin 80'er-poppet klang, med sit lette og diskrete keyboardspil under rytmesektionen, ligesom den jazzede Love Don't Keep Me Waiting. Det virker ekstra inspirerende, fordi albummet flere stedet truer med at blive lige en kende langt i spyttet, på trods af oprigtigheden, der flyder, og at Hansards stærke vokal gør, at han kan slippe af sted med meget.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA