x
Squarepusher: Ufabulum

Squarepusher
Ufabulum

Squarepusher: Ufabulum

GAFFA

Album / VME
Udgivelse D. 15.05.2012
Anmeldt af
Ras Bolding

Engelske Squarepusher har ry for at være en endog særdeles teknisk dygtig musiker og producer, hvilket der herfra ikke skal herske tvivl om. Men som med så mange andre, der gennem tiden har modtaget dét prædikat, er også Squarepusher jævnligt blevet beskyldt for netop at være for teknisk, og det er han måske nok også, hvis indgangsvinklen til den elektroniske musik er funktions-techno eller Eurodance. Men nu findes der jo også andre indgangsvinkler – heldigvis.

Lad det være sagt med det samme; også på dette album skinner de tekniske kvaliteter tydeligt igennem, men samtidig bydes der også på en pæn mængde melodiske idéer, som ikke alene fungerer godt på egen hånd, men også, i det samlede forløb, skaber en fin dynamik i forhold til de i Squarepusher-sammenhæng efterhånden ganske velkendte drill-programmerede rytmiske eskapader. Her er spor af halvfemser-electronica og halvfjerdser-kosmos, af breakcore og 8-bit poststep – og egentlig ikke så megen finpudset jazz, som de værste kritikere ofte ynder at klage over.

Jeg klemmer mig op på fem stjerner, for jeg synes faktisk, at Ufabulum placerer sig i den bedste ende af Squarepushers udgivelser. Det er både koldt, maskinelt og til tider temmelig fluekneppet i detaljen. Og sådan må elektronisk musik også godt være.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA