Freddy And The Phantoms: Shadows Across the Country

Freddy And The Phantoms
Shadows Across the Country

Freddy And The Phantoms: Shadows Across the Country

GAFFA

CD / Target Distribution
Udgivelse D. 26.06.2012
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er en anakronisme lige efter denne anmelders hoved: fem unge københavnere med en forkærlighed for sentressernes syrerock og samme periodes første fusioner mellem rock og country – og så oven i købet en forsanger, der gør sig kritiske tanker om sin samtid og forsøger at give dem et poetisk udtryk i sine tekster.

På andet album fra Frederik Schnoor og kumpaner har de endda fået selskab af den gamle The Beefeaters-organist Morten Kjerumgaard på et enkelt nummer, og man kan da heller ikke sige andet, end at Shadows Across the Country er en særdeles veludført stiløvelse.

At det netop er en anakronistisk stiløvelse snarere end et personligt profileret album tilgives endda også langt hen ad vejen, fordi den formel, der her genbruges, ellers ikke just skamrides i tidens musikalske landskab. Den tunge, bluesbaserede og riffbårne rock er en fornøjelse; der dog skal stadig mere til, før Freddy og fantomerne for alvor træder i karakter som originalt orkester i egen ret. Den musikalske formåen er i al fald til stede.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA