x
Various: Danske Dancehall Tunes 2012

Various
Danske Dancehall Tunes 2012

Various: Danske Dancehall Tunes 2012

GAFFA

Album / Target Records
Udgivelse D. 02.07.2012
Anmeldt af
Henrik Bæk

Måske er det en lille overdrivelse, når Target Records kalder albummet for Danske Dancehall Tunes 2012, for godt nok er det dansk, men flere af numrene stammer faktisk tilbage fra 2011. Når det er sagt, så er der inden for de sidste par måneder udgivet så tilpas mange nye reggae- og dancehall tunes, at man sagtens kunne udgive en ny cd anno 2012!

Nye numre med Kaka, Wafande, Eaggerstunn, Shaka Loveless, Raske Penge og TopGunn ville ellers have haft klædt denne cd, men vidner på den anden side også om, at danskerne nu endelig lader til at have taget den jamaicanske dancehallgenre til sig, og at sidste års succeser lader til at fortsætte i år. Albummet lægger veloplagt lagt ud med Danmarks ubestridte dancehall-dronning Natasja med nummeret Ildebrand I Byen, der er fra 2007, men som stadig er "kicking up rumpus", som man siger på Jamaica. Hendes protogé Kaka fortsætter energisk stilen på Mere Energi på Alis-rytmen produceret af Pharfar og Fresh I for Food Palace.

Med singlen Gi' Mig Et Smil opnåede Wafande og Kaka sidste år velfortjent rotation på landets radiostationer, og heldigvis er nummeret at finde på denne nye cd. Synd, at der ikke også er blevet plads til Kakas sommerglade Bang Bang (ReggaeJam), der for nylig har været kåret til Ugens Uundgåelige på DR P3.

Af andre fede numre på albummet skal nævnes Faxe Kondi med duoen Klumben og Raske Penge, der med sit skæve omkvæd velsigner den kendte sportsdrik i de grønne flasker og samme duets Rundt, der genbruger den kendte jamaicanske Revolution-rytme på et nummer, der handler om naturens lov og om, at alting drejer rundt og forandrer sig. Ham Der Hasse rider på nummeret Stil og Facon som en sjov gimmick på det jamaicanske old school Style & Fashion-refræn og viser, hvordan der med stor humor leges med ordene i dansk dancehall på samme måde, som man i årtier har gjort det på Jamaica.

TopGunn og Mighty Mala toaster humoristisk betydningen af Muskler og Hjerne, EaggerStunn om det morbide i MorderDem Ver. 2, og endelig tager vi med Mala og Chancho ud på en frisk cykeltur i nummeret af samme navn.

Danske Dancehall Tunes 2012 er et fint dansk opsamlingsalbum, der tegner et glimrende portræt af den danske dancehall-scene anno 2011 og 2012 og fortjener derfor en plads i din cd-samling.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA