Jakob Bro / Thomas Knak: Bro/Knak

Jakob Bro / Thomas Knak
Bro/Knak

Jakob Bro / Thomas Knak: Bro/Knak

GAFFA

2 x CD / Loveland Records
Udgivelse D. 06.07.2012
Anmeldt af
Ivan Rod

De er – inden for hver deres genre – iøjnefaldende kunstnere. Jazzguitaristen og -komponisten Jakob Bro, som i nyere tid har lagt navn til nogle forrygende plader og fortjent har vundet fire Danish Music Awards m.m. Og den elektroniske musiker, komponist og producer Thomas Knak, også kendt som Opiate, som har lavet flere soundtracks og bl.a. produceret for Oh Land og Björk.

Nu har de to "fundet sammen" – og oven i købet fået billedkunstneren Tal R til at udsmykke deres visuelt suveræne lp-boks-sæt og dobbelt-cd's booklet. Og resultatet er – både for så vidt angår konceptet som helhed, og musikken i særdeleshed – uhyre fascinerende og flot.

Alene Tal Rs art-work gør Bro/Knak til et oplagt samlerobjekt. Men Bro/Knak er altså også musik. Eller… brudstykker af et grundmateriale af lydlandskaber – vævet sammen til to færdige landskaber: Ét redigeret af Jakob Bro og ét redigeret af Thomas Knak.

Grundmaterialet har Jakob Bro indspillet i New York sammen med bl.a. Paul Bley, David Virelles, Jakob Kullberg og Oscar Noriega. Og herefter har Bro og Knak hver for sig viderebearbejdet materialet til to særegent længselsfulde, melankolske og afsøgende klangflader – helt åbenlyst i gensidig kunstnerisk respekt.

Jakob Bros karakteristiske guitar er IKKE i front – hverken i den ene eller den anden klangflade. Det er derimod instrumenter som harpe, klarinet, theremin og cello. Og Københavns Drengekor i øvrigt. Men trods dette er begge flader præget af et umiskendeligt touch af Bro.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA