x
Can: The Lost Tapes

Can
The Lost Tapes

Can: The Lost Tapes

GAFFA

Album / Mute
Udgivelse D. 30.06.2012
Anmeldt af
Ras Bolding

Nyt fra Can? Nej, ikke helt. Som titlen mere end antyder, så er her tale om gammelt materiale gravet frem fra gemmerne; velsagtens en strategi man normalt forbinder med mere kommercielt orienterede navne end lige Can. Men hvad, man skal vel leve.

Der er blevet gravet dybt, for det er lykkedes Irmin Schmidt og Mute-boss Daniel Miller, som er hovedkræfterne bag udgivelsen, at finde ikke mindre end 29 numre frem, hvoraf flere er på mere end ti minutters længde – den slags var man jo ikke så bange for i halvfjerdserne. Det her er, med andre ord, en ordentlig omgang.

Hvordan ligger det så med kvaliteten? Det her er jo, ret beset, en rodebunke af studie-, soundtrack- og livemateriale, der, af forskellige årsager, ikke blev udgivet dengang. Er det lige så godt som de bedste Can-øjeblikke? Kun delvist, må være svaret herfra. Der er flere rigtig gode passager undervejs, både af mere rock-orienteret natur såvel som proto-elektroniske eksperimenter, og koncertoptagelserne viser Can som et fornemt broget livenavn.

Med så meget materiale fremstår noget mere interessant end andet, men for Can- og Krautrock-fans er der selvsagt en del at komme efter. For dem, der mest har et flygtigt kendskab til den tyske musikscene i halvfjerdserne, er det måske en lidt stor og lettere eklektisk rodet mundfuld.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA