Sys Bjerre: Sys

Sys Bjerre
Sys

Sys Bjerre: Sys

GAFFA

CD / Universal Music
Udgivelse D. 27.08.2012
Anmeldt af
Signe Bønsvig Wehding

"Ho-o-ooo, karma er en ho", og Sys er en enmandshær (Karma). Så pas på. Hun har den letbenede, catchy melodi i tasken, som får overvægt af banaliteter, ligefremhed og humor i overflod. Der er, som alle ved, god plads i en dametaske, og i Sys' er der rigtig god plads. Så man bliver let slået ud, når den rammer én i nakken.

Andet singleudspil fra Sys' tredje album er Hey Vanessa – en personlig kommentar til den danske udlændingelovgivning. Det var nok de færreste, der havde ventet et politisk tonet udspil fra Sys. Det bliver også ved det ene nummer, men det er både følt og fængende.

Første single Sku' Ha' Gået Hjem er Sys, som vi kender hende. En ukontrolleret ordstrøm om byture, man fortryder. Egentlig skulle hun "være" gået hjem, og det illustrerer meget godt, at Sys' sproghave er fyldt med spinatbede. Nogle vil sikkert mene, at det er en del af charmen. Ligesom den Sys'ke humor. Humor og bitter ironi er ikke nemt at få ned i en sang, for også der har det godt af at være gennemtænkt, timet og måske endda spidsfindigt. Det er det kun sporadisk hos Bjerre, som i VIP OMG, hvor hun f.eks. synger om stjernelivet, der "gør drømme til reality".

Der er øjeblikke med fin melodisk fingerfærdighed på dette tredje album fra Bjerre, men det er ordstrømmen, der rammer ørerne som en flyvende dametaske. Så kære karma, er vi kvit for nu?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA