x
The Setting Son: Before I Eat My Eyes & Ears

The Setting Son
Before I Eat My Eyes & Ears

The Setting Son: Before I Eat My Eyes & Ears

GAFFA

Album / Bad Afro Records
Udgivelse D. 08.10.2012
Anmeldt af
Espen Strunk

København har – tro det eller lad være – sin helt egen psykedeliske undergrund, gående fra åbenbare anakronismer til hvad man kunne kalde originalt genbrug; stilsikker videreførelse af et foreliggende formsprog. I sidstnævnte ende af skalaen finder vi Sebastian T. W. Kristiansen, som med usvækket inspiration fra sentressernes psykedeliske rock og et hold kolleger fra blandt andet Emma Acs & the Inbred Family og Death Valley Sleepers nu udgiver sit tredje album.

Med er således såvel Acs selv i en fremtrædende vokal rolle og den allestedsnærværende guitarist Adam Olsson, og det er vanskeligt ikke at drage paralleller til The Inbred Familys fornemme debut Champagne fra 2011. I det regnestykke mangler Acs' umiddelbart iørefaldende sange og naivistiske charme på det aktuelle album: til gengæld kan Before I Eat My Eyes & Ears så siges at være så meget desto mere konsekvent udsyret og musikalsk ambitiøs, lige fra Terrible Towns stemning af et dårligt trip over eminent æteriske Death Breath til LSD-inficerede og Farfisadrevne kærlighedssange som Best of Me og Throwaway.

Med sine blot 32 minutter og ti numre er albummet på én gang tight og udflippet, og med sine repetitive figurer og konsekvent rundtossede lydunivers kan det bestemt ikke afvises, at nogle vil finde pladen decideret enerverende. For os, som rent faktisk holder af denne type nichepræget rockmusik, fås det til gengæld ikke meget bedre herhjemme anno 2012. 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA