x
Hatesphere: Sallings parkeringskælder, Aarhus

Hatesphere, Sallings parkeringskælder, Aarhus

Hatesphere: Sallings parkeringskælder, Aarhus

Anmeldt af Julie Hugsted | GAFFA

Allerede inden koncertens begyndelse var stemningen og scenen noget specielt, ikke mindst fordi denne udsolgte koncert var et resultat af et noget særegent samarbejde mellem et dødsmetalband, et stormagasin og Aarhus Festuge. En treenighed der nok mest af alt har det til fælles at have sit udspring i Aarhus.

Den udsolgte koncert var et tilløbsstykke for en god blanding af nye og gamle Hatespehere fans – her menes både alder og fan-anciennitet. Da publikum havde placeret sig opad i syv etager, og dermed stod i grupper af to-tre personer bag hver deres gitter, gik bandet på i en sky af røg og blåt lys.

Scenariet sendte tankerne hen på amerikanske fængselsfilm, hvor fanger hænger ud over gelændere og råber, hujer og klapper bag tremmer bag de
rungende betonmure, der kaster lyden frem og tilbage i et morads af lyd. Netop lyden var aftenens største udfordring. Både musikere og lydtekniker gjorde et fremragende arbejde, men ikke desto mindre var nogle af de eneste ord, jeg kunne dechifrere i aftenens løb, de "Tak fordi I kom!" og "Skåååål Aarhus!" der blev råbt nede fra scenen.

Hatesphere spillede en god koncert, og bandets velkendte publikumskontakt og energi var god trods den nye setting, men jeg har ikke oplevet så kaotisk og rungende lyd, siden sidst jeg var til koncert i det for længst hedengangne Ungdomshuset på Jagtvej 69. Man kan argumentere for, at rungende lyd i industrielle omgivelser har sin charme, og aftenens koncert var uden tvivl mindeværdig for både band og publikum, der var en stor konceptuel og visuel oplevelse: Røgen og lyset der bevægede sig op ad de runde mure, imens man kiggede ned på et velspillende og energisk metalband, udsigten til de andre
publikummer over for, oven over og nedenunder sig selv, men det var ikke som sådan en storslået musikalsk oplevelse.

En lille musikalsk snack til de fremmødte var "Need To Kill", et hardrock-rummer fra bandets næste album, og hvis albummet fortsætter i den retning, er der noget at se frem til.

Se en filmoptagelse fra koncerten her. Filmen er produceret af Aarhus Festuge.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA