x
Etta James: Live at Montreaux 1993

Etta James
Live at Montreaux 1993

Etta James: Live at Montreaux 1993

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Udgivelse D. 10.09.2012
Anmeldt af
Torben Holleufer

Den 20. januar i år mistede vi en af de helt store sangerinder, da Etta James' hårdt prøvede krop ikke kunne klare mere. Nu kommer denne vidunderlige dvd, som samler hendes bedste optrædener på Montreaux Jazz Festival i Schweiz. Delt op mellem en koncert fra 1993 og så et spændende udvalg af ting startende tilbage, da hun var lige under 40.

Etta James var på mange måder brobygger mellem den tidlige tradition bluessangerinder som Billie Holiday og lyden fra Stax og Chess, som gav os kunstnere som Otis Redding. På samme måde som dennes arbejde med Booker T & The MG's var eksponenter for en funky bluesrock med dybe soulrødder, var Etta James' samarbejde med sine forskellige orkestre. Fordi hun med sin dybe og ekstremt kraftfulde røst stemme kunne gå fra den inderligste blues til et growl, som var rendyrket rock'n'roll.

Personligt kan jeg allerbedst lide, når hun tager os ind i den sitrende blues, som i de to udgaver af hendes egen I'd Rather Go Blind og Drown In My Own Tears, men også sige, at vor mor har store øjeblikke på klassikere som W.O.M.A.N, Just One More Day, Tell Mama og Why I Sing The Blues. Derimod kunne jeg godt have tænkt mig, hvis vi havde fået vidunderlige At Last i fuld udstrækning og ikke i forbifarten i et medley.

Anbefales kraftigt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA