x
Ry Cooder: Election Special

Ry Cooder
Election Special

Ry Cooder: Election Special

GAFFA

Album / Nonesuch
Udgivelse D. 21.08.2012
Anmeldt af
Henrik Friis

Ingen var vel i tvivl efter California-trilogien og sidste års genopdagen af protestsangen. Eller Buena Vista-projektet for den sags skyld. Men nu bekender guitar-maestro og musikalsk genopdagelsesrejsende Ry Cooder for alvor politisk kulør i forbindelse med det amerikanske valg. Og er han Mitt Romney-fan? No way! 

Denne fortsættelse af protestsangen er (igen) baseret på veloplagte, organiske lån fra den amerikanske sangskat – folk, country og lidt rock – parret med skæbnefortællinger: Sarkastisk i Mutt Romney Blues (sagen om Romneys hund på biltaget) eller udleverende Brother is Gone (om de fanatisk konservative Koch-brødre – tilsat fantastisk smuk mandolin) eller Cold Cold Feeling-bluesen om en meget ensom Obama. Stærkt. Men menigmandsfortællingerne rører mest på et album, hvor ophavsmanden spiller alt på nær de trommer, som sønnen Joachim håndterer.
Eneste minus er den distance, Cooder skaber ved at skuespille sine meninger via diverser roller – og så må vi se om holdbarhedsdatoen rækker ud over valget. Men pt. fungerer det fint.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA