x
Gary Moore: Blues for Jimi

Gary Moore
Blues for Jimi

Gary Moore: Blues For Jimi

GAFFA

DVD / Eagle Rock Entertainment
Udgivelse D. 24.09.2012
Anmeldt af
Espen Strunk

Sidste år fik vi den udmærkede Live at Montreux 2010, hvor i dag afdøde Moore trakterede med ikke mindst det bastante materiale fra album som Wild Frontier og After The War. Og nu er det så blevet tid til endnu en posthum udgivelse fra den glimrende guitarist, som her hylder helten Hendrix ved en koncert i Londons Hippodrome i efteråret 2007.

Med sort tøj, skiftende Stratocastere og et sæt bestående af loyale og kompetente versioneringer af Hendrixs forlæg kan det næsten ikke gå galt, og gør det da heller ikke denne aften, hvor vi ligesom på Montreux-optagelsen oplever en midaldrende Moore spille med usvækket koncentration og kapacitet.

Morskaben bliver naturligvis ikke mindre, da Hendrixs gamle kumpaner Billy Cox fra Band of Gypsys og trommeslageren Mitch Mitchell fra The Jimi Hendrix Experience dukker op på scenen for at bakke Moore op i Red House, hvor Cox tager vokalen. Der er altså kort fortalt tale om en mere end hæderlig hyldest til Hendrix. Men den dér særlige vildskab og virilitet i spillet – den tog Jimi sgu med i graven.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA