x
Supertramp: Live in Paris '79

Supertramp
Live in Paris '79

Supertramp: Live in Paris '79

GAFFA

DVD / Eagle Rock Entertainment
Udgivelse D. 18.09.2012
Anmeldt af
Espen Strunk

Med bandnavnet in mente forekommer det kun passende med en teatralsk intro, hvor vi følger Charlie Chaplin gennem byernes by til Pavillon de Paris en aften i november '79 og altså to år efter stumfilmstjernens død. Her står Roger Hodgson og kompagni på scenen i tiden omkring det store kommercielle gennembrud med Breakfast in America, som var det bedst sælgende album overhovedet i '79.

Der er da også klare melodiske kvaliteter og overbevisende arrangementer hos gruppen her ved halvfjerdsernes udgang, hvor progrocken har veget plads til fordel for en folkpop med Rick Davies og Hodgsons distinkte vokaler i front. At de så også er så distinkte, at de indimellem i den højeste ende af registeret nærmer sig det enerverende, er en anden sag.

Man kan da heller ikke sige andet, end at der er tale om en ganske flot koncertfilm af en gruppe fanget på et afgørende tidspunkt i karrieren ved afslutningen af den otte måneder lange Breakfast in America-turné. Og titelnummeret – det holder såmænd stadig; også i denne pariser-udgave, hvor vi i tilgift får fem såkaldte bonustracks udover det 17 sange lange, regulære sæt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA