x
Kiss Kiss Kiss: Ponte 25

Kiss Kiss Kiss
Ponte 25

Kiss Kiss Kiss: Ponte 25

GAFFA

Vinyl + download / Zappi
Udgivelse D. 15.10.2012
Anmeldt af
Rune Schlosser

Vejen lå lige for med Kiss Kiss Kiss. Med en kontrakt på EMI havde de banet vejen for en rockkarriere, hvor især den britiske rockbølge a la Arctic Monkeys og lignende ikke var helt usammenlignelige.

Men som bekendt er det ikke altid den oplagte vej, der kan være den mest tiltalende, og det har det tilsyneladende heller ikke været for den kysseglade gruppe, som brød med pladeselskabet og tog til Lissabon for at finde ind til kernen af, hvem de egentlig var. På Ponte 25 er eksperimenterne og stilskiftet til at tage at føle på. Det starter skræmmende stærkt ud med en instrumental hilsen og den fortrinlige maskingeværs-klingende In It Deep. Lydbilledet er varmt, men samtidig psykedelisk og total uforudsigeligt. Euforiserende numre som Idaho og Ponte 25 er begge godt skåret lyrisk, mens krautlyden, som 4 Guys From The Future og Thulebasen også repræsentanter, gennemsyrer albummet. Melodien er knivskarp, og bundniveauet meget højt.

Nogle af de lydlige (og sproglige) eksperimenter står en smule for meget ud, men albummet indeholder bestemt et meget lovende perspektiv for gruppen, der med In It Deep ganske givet har bedrevet dette års svar på Raga Gemini.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA