Anne Linnet: Kalder Længsel

Anne Linnet
Kalder Længsel

Anne Linnet: Kalder Længsel

GAFFA

CD / Sony Music
Udgivelse D. 22.10.2012
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Hun behøver det ikke. Efter mere end fire årtier som toneangivende kunstner på musikscenen. Alligevel kan hun ikke nære sig for at udfordre ungdommen på deres hjemmebane. Kalder Længsel er nemlig et gevaldigt skud pop fra den 59-årige Anne Linnet, der synger sig gennem tunge beats og hård dancepop. Og det gør hun ganske effektivt, når det måles som metervare.

Troværdigheden er til gengæld ikke i top, når Anne Linnet buldrer af sted på de hårde dansebeats, som ender med at hoppe på stedet i de hårdt gentagne beats. Det er næppe Anne Linnet, der vil tordne ud af højttalerne på landets diskoteker. Her har yngre generationer for længst taget over.

Men Kalder Længsel går heldigvis også lidt ned i tempo og kræser for den gode popsang, som i den fine Stjernestorm, og generelt forsøger Anne Linnet at lægge flere lag ind i melodierne, så det ikke ender i en tom omgang pop.

Ellers tager Kalder Længsel et par tidsrejser tilbage til det kuldslåede Marquis de Sade, og Kysser Som En Drøm indeholder ligefrem en tekstreference til hendes legendariske Glor På Vinduer. Endnu en gang viser Anne Linnet, at hun har svært ved helt at slippe sin kunstnerisk mest succesfulde tid.

Albummet byder på glohede sangtekster om kærligheden og dens mest eksplosive udslag, men hun ender også op i nogle ret banale omkvæd, der ikke er Anne Linnet værdige.

Kalder Længsel giver aldrig noget svar på, hvorfor Anne Linnet skal piske rundt som en anden Madonna i jagten på ungdommens udtryk. Her bliver hun aldrig mere definerende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA