x
Kloster: Ni Salmer Og En Aftensang

Kloster
Ni Salmer Og En Aftensang

Kloster: Ni Salmer Og En Aftensang

GAFFA

Album / VME
Udgivelse D. 18.10.2012
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Manden bag Kloster, Mikael R. Andreasen, holder på voldsomt respektaftvingende vis niveauet fra den himmelsk henrivende The Waves And Wind Still Know His Voice (2011) på nærværende værk, der som titlen indikerer sætter musik og nye melodier til en række salmer – salmer forfattet af klepperter som N.F.S. Grundtvig, B.S. Ingemann og H.C. Andersen.

Præmissen klinger måske ikke voldsomt ophidsende, men i et fascinerende samarbejde med imponerende 26 gæstemusikere (herunder prominente hoveder som Jonas Haahr Petersen og Rebekka Maria Andersson) er det atter lykkedes Andreasen at kreere et både fortryllende og forunderligt værk, der nok en gang demonstrer mandens uforlignelige flair for at forene middelalderlige folk-klange med et grænseløst nærvær, en fortrolig intimitet og en mørk melankoli spundet om lige dele sortsyn, fortvivlelse, tro og håb.

Bedst er denne gang den rungende Gådefuld, den majestætiske Hør Mig, Skaber Mild, den guitar-rykkende Urolige Hjerte og den definitive Fra Himlen Herrens Ånd Nedfór, der sætter stoffet på spidsen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA