x
Anne Hvidsten: My Favourite Song

Anne Hvidsten
My Favourite Song

Anne Hvidsten: My Favourite Song

GAFFA

Album / Cosmos Music Group
Udgivelse D. 18.10.2012
Anmeldt af
Espen Strunk

Lad os da bare være ærlige og indrømme, at det ikke er alle plader, der lander på skrivebordet, som fremkalder lige åndeløs spænding – og det er ikke nødvendigvis, når der lander en skive fra kønne norske Anne Hvidsten betitlet My Favourite Song, at man sætter sig til rette i sin bedste stol med tilbageholdt åndræt. Og så bliver man alligevel overrasket.

Vi taler en udtryksfuld og klar countrystemme med lejlighedsvise mindelser om Dolly Parton svøbt i smukke, akustiske arrangementer med vemodig fiddle som fast følgesvend. Jovist er det hele da indimellem noget pænt. Men det tilgives straks, når slideguitaren bløder i The Other Side eller Hvidsten viser tænder i I Don't Like You Anymore: "I don't like this anymore / I won't be your little whore".

Albummet er Hvidstens tredje, og er angiveligt inspireret af mandens udsendelse i Afghanistan og medfølgende savn og ængstelse. Det er dog ikke de dybe tekster, men derimod den sikre stemme, som bringer det hele hjem her i en sødmefuld sammenstilling af pop- og bluegrassdyder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA