x
Iris DeMent: Sing the Delta

Iris DeMent
Sing the Delta

Iris DeMent: Sing the Delta

GAFFA

Album / Flariella Records
Udgivelse D. 20.10.2012
Anmeldt af
Espen Strunk

Så står hun der i døren, og man kan ikke rigtig blive enig med sig selv om, hvorvidt hun ligner en forurettet hillbilly-hustru eller tværtimod snarere en, som lige har slået den utro ægtemand i gulvet med en stegepande. Det er spekulation, men sikkert er det til gengæld, at den 51-årige sangskriver med dette sit første album i seksten år gør comeback med maner.

Uanset hvad titlen måtte antyde, taler vi bestemt ikke puristisk deltablues eller musikalsk stiløvelse, men derimod snarere en vildfaren lillesøster til Lucinda Williams og Mary Gauthier, som vender hjem. Tolv sange fulde af blå mærker og bitre erfaringer, båret af klaver, slideguitar og gennemvædet af gamle ølsjatter i lyset fra det ramponerede Miller's Highlife-skilt.

Blues, folk, country og gospel blandes med sikker hånd af et glimrende backingband, mens den seje dame selv tager stikkene hjem i blodskudte ballader som The Kingdom Has Already Come, hvor det er selve sangerindens tro, som står for fald. Vi er ikke på højde med Williams, men det er ganske glimrende alligevel. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA