x
John Hiatt: Mystic Pinball

John Hiatt
Mystic Pinball

John Hiatt: Mystic Pinball

GAFFA

Album / New West
Udgivelse D. 24.09.2012
Anmeldt af
Henrik Friis

John Hiatts stime fortsætter: Fjerde album på fem år uden mange skud forbi skiven. Forskellene er måske ikke store med afsættet i den amerikanske musiktradition og dens rødder. Alligevel er der nuancer, som hver gang gør en forskel.

Tidligere har det været humoristiske, herlige rockere og blues, der har taget stikket hjem. De er såmænd også okay her uden at vælte byen. Men på Mystic Pinball er det balladerne om de amerikanske skæbner og deres udsigtsløse nedtur, der gør ondt.
Hiatts tekster og udtryk er simpelthen fremragende: Indlevende og menneskekendende, hvad enten han er i et fladtrådt forhold og erkender sin totale magtesløshed (I Don't Know What To Say), eller sødt tilbyder sit skæve smil  og sine fejl som eneste komfort til den nedbrudte samlever, fordi han ikke har andet at give (No Wicked Grin), eller den totale personlige desillusion (The Blues Can't Even Find Me). 
Alligevel ender det ikke i sortsyn. Dels er der rockerne, selvfølgelig, Men også via Hiatts menneskevarme og indre glød, der alligevel giver os alle mod.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA