x
Marillion: Sounds That Can't Be Made

Marillion
Sounds That Can't Be Made

Marillion: Sounds That Can't Be Made

GAFFA

Album / Ear Music
Udgivelse D. 26.10.2012
Anmeldt af
Espen Strunk

Man kan mene, hvad man vil om Marillion – men man kan ikke sige andet, end at de fortsat kører fuldstændig deres eget trip her 33 år efter dannelsen i britiske Aylesbury tilbage i '79. Således også på dette deres syttende studiealbum, hvor der lægges ud i vanligt ambitiøs stil med den 17 minutter lange Gaza

Sangens fortæller er en dreng i den israelsk besatte Gaza-stribe, og ud over at den som sådan lægger sig i logisk forlængelse af bandets engagement i hjælpeorganisationen HOPING, er stykket en musikalsk ekstravaganza, hvor elementer af metal indkorporeres i det særligt Marillionske progrock-univers. Helt så heldigt slipper Steve Hogarth og kompagni ikke fra alle albummets otte skæringer, hvoraf eksempelvis Pour My Love er mindre end interessant.

Men gennemgående er det musikalske niveau naturligvis på tårnhøjt teknisk niveau, og fans vil næppe blive skuffede over dette første udspil i fire år. Om Marillion vinder mange nye disciple med Sounds That Can't Be Made er dog noget mere tvivlsomt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA