x
Toby Keith: Hope on the Rocks

Toby Keith
Hope on the Rocks

Toby Keith: Hope on the Rocks

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 01.11.2012
Anmeldt af
Espen Strunk

Toby Keith har ad flere omgange sat nye standarder for Budweiser-bøvet republikanercountry, og set fra et europæisk perspektiv kan det være vanskeligt at forstå mandens superstjernestatus i hjemlandet. Og så alligevel. For om man kan lide det eller ej, er Keith faktisk en solid og autentisk countryvokalist, som tager fat lige der, hvor forbilledet Merle Haggard slap – altså dengang han lavede hippiefjendske hymner som The Fightin' Side of Me og Okie From Muskogee.

Som sangskriver betragtet er Keith tæt på at være en parodi på Haggard, men har man det i sig, er det faktisk slet ikke umuligt at lade sig rive med af hans bodega-ballader. 

På seneste udspil er de lyriske pinligheder legio – men der er faktisk også gode takter i nogle af pladens mere socialrealistiske skæringer, selvom helheden er lovligt strømlinet. Derudover er øllet den røde tråd på et album, som man strengt taget også skal have ikke så lidt inden for vesten for fuldt ud at værdsætte. Som bonustracks får vi to fornuftige liveoptagelser foruden et par decideret rædselsfulde remixes.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA