x
Thomas Clausen Trio: Sol

Thomas Clausen Trio
Sol

Thomas Clausen Trio: Sol

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 12.11.2012
Anmeldt af
Ivan Rod

Thomas Clausen er en rutineret jazzmusiker. En rigtig dygtig pianist, som ikke tyr til rutiner, men som til stadighed formår at udfordre sig selv og sine lyttere. Nu på femte årti.

Han har oprindeligt sine rødder i den klassiske musik, men i de seneste år har han især markeret sig med afstikkere til latin. Med sit nye album, Sol, "vender" han imidlertid "tilbage" til kernen i jazzen – til triojazzen, det enkle, men "klassiske" set-up: klaver, bas, trommer.

Med sig på albummet har han Thomas Fonnesbæk og Karsten Bagge. Og sammen med dem skaber han et stærkt, nyt – melodisk, smukt, melankolsk univers – om end et univers i konventionelle gevandter.

Selv om albummet således ikke revolutionerer jazztrioens udtryk, er der gribende numre på albummet. Størstedelen af dem er Thomas Clausens egne. Men især to skal fremhæves: numrene Dream og Flowers & Trees som – sammen med versioneringen af Thomas Laubs Det er hvidt derude – rammer den dragende, særligt nordisk, melankolske tone, som kendes fra især svenske konstellationer. Sol er alene af dén grund et anbefalelsesværdigt album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA