The Weeknd: Trilogy

The Weeknd
Trilogy

The Weeknd: Trilogy

GAFFA

CD / XO&co., Inc.
Udgivelse D. 12.11.2012
Anmeldt af
Rune Schlosser

Man skal have været både døv og blind, hvis man ikke er faldet over Abel Tesfayes glimrende projekt The Weeknd i løbet af 2011. Her udsendte han i alt tre mixtapes til fri download. Debuten House Of Balloons efterfulgt af lille-fredags-oden Thursday, mens tredje del af trilogien, Echoes Of Silence, ekkoede ud i slutningen af det forgange år.

Derudover fik han hurtigt opmærksomhed fra rapper og sanger Drake, der blandt andet har bidraget på Thursday, mens Tesfaye havde en god del af æren for succesen med Drizzys Take Care. Trilogy indeholder en remasteret version af de tre mixtapes, samt tre nye tracks – ét hæftet på hver udgivelse.

Sammen med Frank Ocean har den nu 22-årige canadier været en af de primære årsager til, at r&b-genren har fået et skud ny energi – eller en bane sne er måske en klarere analogi i denne sammenhæng. Tesfayes vokal er stærk, nuancerig og dybfølt. Den er umiddelbar, men formår at holde noget igen, som om overfladen kun er en hinde, der kan briste ved den mindst berøring.

90 procent af albummet føler man, at man svæver oppe på cloud nine sammen med Tesfaye i hans ekstravagante festlige udskejelser, og lyrisk er Tesfaye formidabel. Det handler om fester, stoffer, damer og noget med meget mere indhold, og konsekvenserne bliver konstant afspejlet i musikkens ofte meget enkle karakter – med en dirrende bekymring.

Samlingen kunne egentlig sagtens have fået fuldt hus – for det er virkelig en af de stærkeste debutanter i meget lang tid, men hos Tesfaye har man fornemmelsen af, at det kun kan gå fremad, især når man mærker vindmaskinerne fra musikvideoen til Earth Song snige sig ind hist og her. Vi har ikke set noget endnu.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA