Esther Maria: The Abyss

Esther Maria
The Abyss

Esther Maria: The Abyss

GAFFA

CD / The Quest Records
Udgivelse D. 05.11.2012
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Sanger/sangskriveren Esther Maria, der tidligere holdt sig meget konsekvent til et nedbarberet, mildt og akustisk udtryk, udvider paletten på debutalbummet The Abyss, og det er der udelukkende grund til at glæde sig over, for det er, når kunstneren på fandenivoldsk vis rusker op i lytteren, at hun for alvor bliver interessant.

Så er hun til gengæld også decideret forrygende, og numre som den slagne og snurrende, huggende og hjemsøgende Broken og den såvel dynamisk piskende som psykedelisk skurrende I Can't Escape You er således små mesterværker i ånden fra PJ Harvey, som vi ikke undgår at nævne hér.

Også Esther Marias til hver en tid overbevisende vokal fremstår på disse numre ekstraordinært vital, om end undertegnede også nyder stemmens mere sukkersøde sider, som dyrkes andre steder. Esther Maria har med hjælp fra fine folk skabt et flot og mørkt værk med sprækker af lys - dele af albummet holder ikke helt niveau, og det ville klæde kunstneren mere kompromisløst at forfølge et vildt og voldsomt udtryk, men det er en fornem start.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA