Niels Skousen med gæster: 40 år i dansk rock - live fra Store Vega

Niels Skousen med gæster
40 år i dansk rock - live fra Store Vega

Niels Skousen med gæster: 40 år i dansk rock - live fra Store Vega

GAFFA

DVD / Universal Music
Udgivelse D. 03.12.2012
Anmeldt af
Espen Strunk

Et fyrre år gammelt album fejret med (næsten) fuld besætning og et behørigt kontingent af gæstestjerner fra en yngre generation; det kunne så let være blevet en omgang tandløs nostalgi, eller endda decideret tåkrummende.

Sådan skulle det imidlertid ikke gå i Vega hin aften i 2011, hvor Skousen & Ingemann fejrede jubilæet for Herfra Hvor Vi Står. Nej, ikke når hovedpersonen hedder Niels Skousen: en distingveret sangskriver og performer, som med tre album over de sidste ti år har demonstreret sin fortsatte status som en af de allerstørste på modersmålet.

Over to cd'er og en dvd får vi her hele aftenens show, hvilket vil sige en vital og veloplagt gennemspilning af Herfra Hvor Vi Står efterfulgt af en koncert med Skousens eget band, hvor artister som Peter Sommer, Ane Trolle og Steen Jørgensen træder op for at fortolke Skousens solomateriale.

Det gør de for så vidt udmærket - men alle som en står de i skyggen af hovedpersonen selv, som i indslag som Daddy Longleg her demonstrerer en følsomhed og et format med få sidestykker herhjemme. Igen. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA