x
Mikael Wiehe: En Gammal Man

Mikael Wiehe
En Gammal Man

Mikael Wiehe: En Gammal Man

GAFFA

Album / EMI Music
Udgivelse D. 28.11.2012
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Den svenske trubadur Mikael Wiehe er tilbage på den boldbane, hvor han nu en gang befinder sig bedst. En Gammal Man er et musikalsk sammensurium af blues og svensk visetradition krydret godt op med verdensmusik i forskellige afskygninger. Og sunget på det mest drævne og spruttende skånske. Kønt lyder Wiehes skønsang ikke ligefrem, men sådan skal det lyde på disse kanter.

Og Mikael Wiehe er stadig en samfundskommentator, selv om han på sine ældre dage tager mere og mere udgangspunkt i egne levede sejre og nederlag. Når Mikael Wiehe synger og spiller sig gennem Kärleken Tror Jeg På, så er det ikke en dig og mig-sang, men et mere universelt udsagn, selv om han kan blive personlig i den vemodige Min Bästa Vän Är Död.

Musikalsk er Mikael Wiehe stadig på en verdensrejse. Udgangspunktet er en stramt spillet blues, der er rundet af den stenede svenske jord og en blid visetradition. Her har han et stærkt udtryk, og det går også fint, når der kommer lidt cajun ind over, men løber af sporet, når de afrikanske rytmer slår an i Huset.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA