x
Where Did Nora Go: Where Did Nora Go

Where Did Nora Go
Where Did Nora Go

Where Did Nora Go: Where Did Nora Go

GAFFA

Album / Für Records
Udgivelse D. 21.01.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Hun er opkaldt efter den centrale kvindefigur i Ibsens drama Et dukkehjem (1897), der som bekendt lukkes med det berømte spørgsmål om, hvor Nora gik hen – altså da hun forlod familien for at realisere sig selv? Iøvrigt et tema som blev taget op godt halvfjerds år senere i hjerteskærende Kramer vs. Kramer, men det er en anden historie.

Well, her på sit andet album bevæger den måske nok småkrukkede, men også meget udtryksfulde og Aarhus-fødte sangerinde Astrid Nora sig i al fald ud i ti dramamættede stykker med den mørke og karakteristiske stemme i front for nogle rugende arrangementer af sange, som i flere tilfælde faktisk sætter sig i lytteren – og som (naturligvis) er løseligt baseret på Ibsens forlæg.

Please Pleaser, Sing, Ye Birds og ikke mindst Sister of the Dark er højdepunkter på en plade, som bringer mindelser om både Ane Brun og Anthony & the Johnsons. Og som faktisk er meget mere dragende og personlig, end en kollaboration mellem en konservatorieuddannet sangerinde og mediemennesket Henrik Marstal på papiret måtte antyde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA