x
Mads Mouritz & Hælerne : Den sidste dag & den første

Mads Mouritz & Hælerne
Den sidste dag & den første

Mads Mouritz & Hælerne : Den sidste dag & den første

GAFFA

EP / Melodika
Udgivelse D. 13.12.2012
Anmeldt af
Espen Strunk

Sidste år gav Mads Mouritz en hånd med på De Efterladtes debutalbum; nu betaler Peter H. Olesen tjenesten tilbage som medforfatter til de fem sange på Mouritzs nye ep, der samtidig udgør halvdelen af et endnu uudgivent album, som udkommer, når ep#2 er udsendt i foråret 2013

Indtil da kan må så glæde sig over denne lille samling, som trods sit overvejene æteriske klangunivers bundfælder sig som et særdeles charmerende bekendtskab, der i indslag som Blues & salmer og Mit alibi samtidig bærer tydeligt præg af, at Mouritz har allieret sig med en af modersmålets største sangskrivere.

Udtrykket spænder fra det primale og rå til det intrikat underspillede i den tidligere John Cale- og Lou Reed-kollaboratør Roger Moutenots produktion, og teksterne er mere end gennemsnitligt begavede.

Nogen stor sanger er Mouritz ikke, men materialet lader ham faktisk slippe af sted med sin let naivistiske vokalpræstation, når han leverer linier som "Nu er det slut med T-shirts og sandaler / nu hvor efterårskværnen maler og maler / og med løs hånd strør sit sorte mel".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA