x
Richard Thompson: Electric

Richard Thompson
Electric

Richard Thompson: Electric

GAFFA

Album / Proper Records
Udgivelse D. 11.02.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Hvad har Robert Plant, R.E.M. og David Gilmour til fælles? Vel, de har alle fortolket forlæg af Richard Thompson – den 63-årige guitarist og sangskriver, som debuterede som medlem af Fairport Convention tilbage i '67 og nu er tilbage med sit fjortende soloalbum.

Thompson er en kapacitet på såvel akustisk som elektrisk guitar, og begge dele demonstreres her, hvor det dog efter undertegnedes opfattelse er elektrificerede indslag som Sally B, Straight & Narrow og åbneren Stony Road, som står stærkest.

Tonen er patosfuld, og det er ikke just selvironien, som trykker i en sang som The Snow Goose. At Thompson vitterligt har godt greb om nogle klassiske sangskriverdyder får vi dog også flere eksempler på, herunder det (næsten for) arketypiske afslutningsnummer Saving the Good Stuff For You.

Sangskrivningen er solid og uden de store overraskelser, og i samspil med den habile håndtering af guitarerne skaber det en helhed, som utvivlsomt vil glæde de allerede indviede. Om Electric vil vinde Thomson mange nye disciple er straks mere diskutabelt.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA