x
Vinnie Who: Midnight Special

Vinnie Who
Midnight Special

Vinnie Who: Midnight Special

GAFFA

Album / EMI Music
Udgivelse D. 18.02.2013
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

Funkyness står skrevet farverigt over døren ind til Niels Bagge Hansens aka. Vinnie Whos velproducerede univers, der inviterer alle til at smøge bukserne to tak op og smyge sig ud på dansegulvet for at svede med.

"Sundown, we come out, get ready for another round". Den falset-lyse androgyne stemme svæver over numrene, som i flere tilfælde, tag eksempelvis The Wiggle, har en repetitiv skabelon, der uden besvær ville kunne fortsætte uendeligt, hvis natten var lang nok til det.

At han dog ikke løfter sig op blandt de største mestre skyldes, at oplevelsen overordnet sætter sig imellem nørdede disko-tro detaljer og de skarpe festnumre, som man ikke kan slippe igen. Der mangler simpelthen de store hits, man ikke kan få ud af hovedet – og det sagt velvidende at herren har været udplukket tre gange som ugens uundgåelige på P3 inden for tre år. Det er smooth, det bygger på gode grundskabeloner, men hvor en ung Michael Jackson ikke ville holde sig tilbage, er der hos Vinnie Who oftere en tendens til, at han stadig står i skyggen af hitmateriale fra navne som Chic eller Kool & The Gang.

Vinnie Who skal have ros for alsidighed. På et nummer som How Can I Be Sure, der er et lækkert nummer og skivens bedste, går han professionelt i diskobedene på navne som Bee Gees og Boney M, mens han opdaterer og facetterer albummet med numre som den mørkere Nothings New, den Röyksopp-agtige 39 eller slæbende, chillede Forever Awake.

Han har tidligere bevist sit værd under diskokuglen, som på What You Got Is Mine, der har en uomgængelig målrettet hookline. Så der er ingen tvivl om, at han har det i sig. 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA